Kennel Lauvlitjernet eies av meg, Rianne van den Brink.

Jeg fikk min første dachs og hund i 2016; Emmy. Interessen for dachs kom da jeg noen år tidligere gikk fjelltur med naboens hund. Dette var ei strihåret standarddachs. Hun hadde god nese og fant feilfritt veien ned fra fjellet igjen samtidig som hun var en trivelig hund å ha i fanget. Dessuten fikk jeg alltid kaffe og kjeks etter at vi hadde vært på tur. Det var koselig å ha hund!

Så bestemte jeg meg for å ha min egen dachs. Valget falt på langhåret fordi jeg synes de har så fin pels. Etter anbefaling fra oppdretter valgte jeg dvergstørrelse fordi de har noe enklere gemytt enn sine standardslektninger og det ville passe mine behov bedre mente hun. Dette var et meget godt råd. Emmy kom til meg som liten valp i juni 2016 og vi har vært bestevenner siden.

Egentlig så skulle jeg aldri gå på utstilling for det var jo så kjedelig. Men plutselig en dag deltok jeg på et årsmøte/medlemsmøte og de trengte litt hjelp i kiosken på utstilling. Det var ikke så mange som kunne hjelpe til, så jeg tilbydde å trakte kaffe og steke vafler. Det ene førte til det andre og så satt jeg plutselig med et styreverv i Oslo og Omegn Dachshundklubb, noe jeg gjorde i to år. Det var en lærerik erfaring og slik ble jeg dratt inn i dachshundmiljøet. Dessuten var det inspirerende å se på de andre klubbmedlemmene som dro på utstilling og prøver og fikk gode resultater! Det skulle jeg også prøve å få til! Siden har jeg vært på flere utstillinger. Emmy ble med på blodsportrening også, fordi jeg følte det var viktig at hun skulle kunne få utfolde sitt naturlige instinkt. Dette hadde hun sansen for. Emmy ble faktisk riktig god i sporet.

Nå har jeg kommet dit hen at jeg ønsker å avle et kull eller to med Emmy og dette har vært utgangspunktet for å registrere Kennel Lauvlitjernet. Navnet Lauvlitjernet kommer fra et pittelite innsjø i nærheten av Kongsberg. Jeg liker klangen, det har et skikkelig norskt preg, og dessuten høres Lauvli nesten ut som det engelske lovely. Er ikke det fint?

Håper du vil finne like mye glede i dachsen som jeg gjør.

– Rianne –